Tillbaka
Tillbaka
Mercedes-Benz Irish Greensome

Ännu en CGK-vecka har nu passerat. Vet inte hur många jag själv har upplevt, men som vanligt är det höjdpunkten på sommarsemestern. Jag tror dock att det var femte gången vi körde Råbergs/Mercedes-Benz-tävlingen och till min stora glädje har startfältet ökat för varje år.

Min ambition har alltid varit att hälsa alla tävlande välkomna på första tee, för att sen deltaga själv i sista bollen. I år var det rekordmånga par som deltog, så många att jag och Katarina Andersson fick gå ut först 16.00. Lång dag med andra ord…

Irish Greensome är en tävlingsform som inte är så vanlig. Tyvärr skulle jag säga, eftersom den är väldigt trevlig. Många slag för båda parter och lite taktiska beslut om vem som ska ta det tredje slaget.

Att stå vid första tee en hel dag bjuder på mycket. Först och främst alla trevliga deltagare som man får växla några ord med, men också att få se alla varianter på golfslag! Visst är golf härligt med alla dessa stilar och svingar som på något sätt får bollen att flyga iväg mot första green.

Att vi har många besökare från hela Sverige är något man upptäcker där och många gäster är årligen återkommande. Det är bra betyg för vår klubb och visar att vi bjuder på precis det som man förväntar sig som golfgäst. Trevlig bana, trevlig personal och en allmänt trevlig atmosfär på Almö. Det blir lite av en familje-stämning under veckan. Alla hälsar på alla och alla trivs – så kul!

Till slut vill tacka Råbergs och Mercedes-Benz Sverige för sponsringen av tävlingen. Jag vill också skicka ett stort tack till CGK:s Tävlingskommitté som gör ett fantastiskt arbete varje år.  Självklart vill jag också gratulera årets vinnar-par: Jesper Billing/Jakob Somehagen!

Nu är det bara att träna på inför Carlskronaveckan 2018 – Vi ses då!

Kent Andersson
Mercedes-Benz Sverige AB

Resultat

 1. Jesper Billing/Jakob Somehagen 60,2
 2. Joakim Flink/Patrik Johansson 60,6
 3. Sture Malmgren/Henrik Malmgren 62,8
 4. Maria Hultman/Stefan Rundström 63,8
 5. Fredrik Karlsson/Jonas Lundin 64,6
 6. Oscar Hentzel/Jerker Olvedal 64,6
 7. Åsa Westerdahl-Jansson/Mats Jansson 64,6
 8. Joacim Collskog/Magnus Johansson 64,8
 9. Hans-Peter Ehrlow/Anders Svensson 65,0
 10. Per Carlander/Martin Jonsson 65,6
 11. Markus Sandström/Henrik Schöld 65,6
 12. Lotta Lomander/Thomas Nilsson 66,0

Hela resultatlistan